Acest site este un atelier literar deschis oricărui scriitor, amator sau profesionist. Reveniți în câteva zile pentru mai multe informații.

Conținut disponibil în format RSS/XML și varianta wap

Drumul către literatură

Literatura contemporana este ca o harta. Vasta, surprinzatoare si în continua miscare, trebuie sa fie explorata cu grija si atentie, tinând cont de anumite reguli.

Noi va propunem sa ne suim la bordul celei mai noi ambarcatiuni marca "agonia.ro": www.proza.ro. Sa pornim asadar sa exploram si sa construim împreuna harta aceasta. Nu va fi o calatorie usoara, însa cele întâlnite nu va vor face sa regretati ca ati parasit fotoliul confortabil din sufragerie si ati acordat vacanta (pe termen nelimitat) televizorului.
Pe aceasta "harta", de voi depinde stabilirea unor noi puncte de reper. În functie de ele, noii-veniti vor sti sa se orienteze mai usor.

Iar daca nu, puteti porni din nou la drum, catre urmatoarea aventura. În definitiv, ca sa parafrazam o expresie celebra, LITERATURA E O CALATORIE, NU O DESTINATIE. Continuarea calatoriei depinde de aceia care o întreprind. Noi speram sa fiti în numar cât mai mare.

Ploaie, rufe, ceas cocalar

de Sorin Stoica

Plouă încontinuu de zile bune. Prin ploaie, oamenii par spectre, și nu doar fizic, ci și emoțional. Bunicul abia dacă-și părăsește colțișorul de verandă, iubește ploaia. Nu se mai leagănă în fotoliul-balansoar, are privirea pierdută, dar nu spre în afară, ci spre înauntru, ca și cum ar privi timpuri tinere, frumoase, în care ploaia nu era de observat, era de evitat. Deși mama nu mai spală rufe de când a început să plouă, coșul pentru haine murdare e gol. Nimeni nu se schimbă, ne place să păstrăm umezeala și aroma ploii în noi. Stăm la masă și vorbim prostiile zilnice, uzi fleașcă. Dă-mi pâinea, poftim sarea, n-am lingură. Unicul lucru care ne ține atenția trează, în afară de ploaia infinită, e ceasul de pe perete, care arată aceeași oră din secunda în care a început să plouă. Cu toții ne bucurăm că eternitatea ne-a prins în zilele cu ploaie. Nici nu vrem să ne imaginăm cum ar fi fost să ne prindă pe caniculă, pe ger sau în vreun weekend vântos în care nici timpul nu se mai aude cum stă.

Sorin Stoica (sorinucu) | Scriitori Români

motto: Să mă lași!

Despre noi

Ne puteți contacta prin email la adresa contact@agonia.net.

Traficul internet este asigurat cu grație de etp.ro