Acest site este un atelier literar deschis oricărui scriitor, amator sau profesionist. Reveniți în câteva zile pentru mai multe informații.

Conținut disponibil în format RSS/XML și varianta wap

Drumul către literatură

Literatura contemporana este ca o harta. Vasta, surprinzatoare si în continua miscare, trebuie sa fie explorata cu grija si atentie, tinând cont de anumite reguli.

Noi va propunem sa ne suim la bordul celei mai noi ambarcatiuni marca "agonia.ro": www.proza.ro. Sa pornim asadar sa exploram si sa construim împreuna harta aceasta. Nu va fi o calatorie usoara, însa cele întâlnite nu va vor face sa regretati ca ati parasit fotoliul confortabil din sufragerie si ati acordat vacanta (pe termen nelimitat) televizorului.
Pe aceasta "harta", de voi depinde stabilirea unor noi puncte de reper. În functie de ele, noii-veniti vor sti sa se orienteze mai usor.

Iar daca nu, puteti porni din nou la drum, catre urmatoarea aventura. În definitiv, ca sa parafrazam o expresie celebra, LITERATURA E O CALATORIE, NU O DESTINATIE. Continuarea calatoriei depinde de aceia care o întreprind. Noi speram sa fiti în numar cât mai mare.

Mimi plus Gogu egal love

de Sorin Stoica

O vede la colțul cofetăriei ”Covrigul împarfumat”. Vede și mersul ei de flamingo, deși îi vede mai clar și mai holbat fundul de povestitoare arabă de povești erotice, ceva între Șeherezada și Jasmin, diva lui Aladin. Și ea îl vede dar povestea asta nu pomenește nimic despre așa ceva. Și ea îi vede pasul de agent secret, și umerii lați ca un fiord norvegian, și fundul ca o arenă dominată de un taur triumfător undeva în sudul Spaniei, dar nimeni nu știe despre asta și nici povestitorul acestor rânduri. Ești frumoasă, necunoscuto. Și tu, misteriosule. Amândoi spun formalități dar gândesc fierbințeli de budoar. E cald și afară, și în ei. Vrei să bem o cafea? Da, sigur, la mine sau la tine? Nu se știe cine a întrebat nici și cine a răspuns, povestea asta nu pomenește nimic despre așa ceva și nici nu e important. Se întâmpla într-o miercuri. Sâmbătă încă nu ieșiseră dintre cearșafuri pentru chestii mărunte cum ar fi trăitul unul fără altul. În lunea următoare planificau viitorul, marți făceau lista invitaților la nuntă iar o zi mai târziu își luau adio. Dar despre asta nu se povestește nicăieri. Povestitorul acestor rânduri e martor că aici doar despre erotism și fericire e vorba.

Sorin Stoica (sorinucu) | Scriitori Români

motto: Să mă lași!

Despre noi

Ne puteți contacta prin email la adresa contact@agonia.net.

Traficul internet este asigurat cu grație de etp.ro