Acest site este un atelier literar deschis oricărui scriitor, amator sau profesionist. Reveniți în câteva zile pentru mai multe informații.

Conținut disponibil în format RSS/XML și varianta wap

Drumul către literatură

Literatura contemporana este ca o harta. Vasta, surprinzatoare si în continua miscare, trebuie sa fie explorata cu grija si atentie, tinând cont de anumite reguli.

Noi va propunem sa ne suim la bordul celei mai noi ambarcatiuni marca "agonia.ro": www.proza.ro. Sa pornim asadar sa exploram si sa construim împreuna harta aceasta. Nu va fi o calatorie usoara, însa cele întâlnite nu va vor face sa regretati ca ati parasit fotoliul confortabil din sufragerie si ati acordat vacanta (pe termen nelimitat) televizorului.
Pe aceasta "harta", de voi depinde stabilirea unor noi puncte de reper. În functie de ele, noii-veniti vor sti sa se orienteze mai usor.

Iar daca nu, puteti porni din nou la drum, catre urmatoarea aventura. În definitiv, ca sa parafrazam o expresie celebra, LITERATURA E O CALATORIE, NU O DESTINATIE. Continuarea calatoriei depinde de aceia care o întreprind. Noi speram sa fiti în numar cât mai mare.

Crima mea

de Sorin Stoica

Plouă cu poftă, corpul neînsuflețit are aproape două ore de când așteaptă să vină procurorul la fața locului. Credeam că n-o să-l acopere nimeni niciodată, dar la doar un minut de la sosirea oamenilor legii, proprietarul barului din care observ scena iese pe trotuar cu o folie și le-o dă. E nouă, azi am cumpărat-o. Un polițist se uită la folie ca o barză la lună. O ia și o mototolește. Victima e o femeie tânără, slabă, pletele ei ude i-au rămas lipite peste jumătate de față, amintindu-mi de manechinele aruncate la gunoi în spatele magazinelor de confecții. Ospătărița îmi aduce cafeaua pe care n-am cerut-o și, parcă cerându-și scuze, mă înformează: e o vecină din cartier, domnule, are o mercerie un pic mai încolo. O tipă discretă, veselă, îngrijită. Dau din cap a părere de rău și mă duc la toaletă să ascund pistolul. Am iubit-o pe Beatrice dar asta e, uneori oamenii se mai și ceartă.

Sorin Stoica (sorinucu) | Scriitori Români

motto: Să mă lași!

Despre noi

Ne puteți contacta prin email la adresa contact@agonia.net.

Traficul internet este asigurat cu grație de etp.ro