Acest site este un atelier literar deschis oricărui scriitor, amator sau profesionist. Reveniți în câteva zile pentru mai multe informații.

Conținut disponibil în format RSS/XML și varianta wap

Drumul către literatură

Literatura contemporana este ca o harta. Vasta, surprinzatoare si în continua miscare, trebuie sa fie explorata cu grija si atentie, tinând cont de anumite reguli.

Noi va propunem sa ne suim la bordul celei mai noi ambarcatiuni marca "agonia.ro": www.proza.ro. Sa pornim asadar sa exploram si sa construim împreuna harta aceasta. Nu va fi o calatorie usoara, însa cele întâlnite nu va vor face sa regretati ca ati parasit fotoliul confortabil din sufragerie si ati acordat vacanta (pe termen nelimitat) televizorului.
Pe aceasta "harta", de voi depinde stabilirea unor noi puncte de reper. În functie de ele, noii-veniti vor sti sa se orienteze mai usor.

Iar daca nu, puteti porni din nou la drum, catre urmatoarea aventura. În definitiv, ca sa parafrazam o expresie celebra, LITERATURA E O CALATORIE, NU O DESTINATIE. Continuarea calatoriei depinde de aceia care o întreprind. Noi speram sa fiti în numar cât mai mare.

Diplomația conflictului

de marius nițov

Citesc fragmente din incipienta campanie de realegere a lui Putin și acesta e un limbaj civilizat de secol XXI: Liderul de la Kremlin a atras atenția că armata Rusiei are o rachetă invincibilă, care "poate atinge orice zonă din lume", neputând fi oprită de sistemele antibalistice instalate de Statele Unite în Europa și Asia. Pe acest mod de amenințări e construită diplomația și politica lumii. Niște gangsteri sunt aleși în funcție de incisivitatea amenințării la adresa altor capete bolnave! Vedeți ce fac traumele trecutului în mentalul colectiv? Putin va termina mandatul lângă Lenin, adică atunci când va fi mumificat. Asta e boala puterii, pe care cei ajunși în funcții de comandă nu o mai pot controla, fie că e vorba de șefi de stat, servicii secrete etc. Infailibilitatea nu este doar atributul papalității, ci și al acestor dezaxați, dezechilibrați care uită că sunt trecători prin lagărul lumii! De ce să ne mire termenul de lagăr? Așa e construită lumea, între cei ahtiați după putere și victime! E valabil în majoritatea segmentului politic, financiar, militar al controlului global. Ce părere are despre el un astfel de lider, cum e Putin, dacă nu a reușit în atâția ani să-și formeze un înlocuitor, că de sistem democratic nu poate fi vorba în această situație! Rușii sunt rupți și ei în două, unii care mai speră că vor vedea lumina democrației la Kremlin, fără Putin pe cal alb și alții, interesați desigur, să-l susțină până la mumificare! Acestea sunt cazuri patologice evidente pe scena lumii, Putin, ascensiunea lui Trump, Kim Jong un, miliardarii din umbră și marii magnați ai industriilor militare în stare să țină lumea într-o continuă amenințare în funcție de interesul lor. Nu al poporului pe care îl reprezintă, ci strict al lor. Altfel, cum ar mai sta în luxul luciferic? Și luxul, condițiile în care trăiesc acești miliardari exprimă sărăcia lor spirituală, schizofrenia sufletească. Niște bolnavi psihic și spiritual pe tronuri de fildeș și aur, în palate de marmură, mobilier și arhitectură la cea mai înaltă finețe, cu parcuri auto de lux! Cum au ajuns să fie lideri aceste caricaturi umane? Au știut să mintă frumos, să amenințe și să își construiască un sistem mafiot al condiționării de putere! This is the world!

marius nițov (marius nițov) | Scriitori Români

motto: Universul e cel mai performant computer, noi, un joc de supraviețuire. E atâta frumusețe în ființa mea, moartea și-a declarat falimentul!

Despre noi

Ne puteți contacta prin email la adresa contact@agonia.net.

Traficul internet este asigurat cu grație de etp.ro