Acest site este un atelier literar deschis oricărui scriitor, amator sau profesionist. Reveniți în câteva zile pentru mai multe informații.

Conținut disponibil în format RSS/XML și varianta wap

Drumul către literatură

Literatura contemporana este ca o harta. Vasta, surprinzatoare si în continua miscare, trebuie sa fie explorata cu grija si atentie, tinând cont de anumite reguli.

Noi va propunem sa ne suim la bordul celei mai noi ambarcatiuni marca "agonia.ro": www.proza.ro. Sa pornim asadar sa exploram si sa construim împreuna harta aceasta. Nu va fi o calatorie usoara, însa cele întâlnite nu va vor face sa regretati ca ati parasit fotoliul confortabil din sufragerie si ati acordat vacanta (pe termen nelimitat) televizorului.
Pe aceasta "harta", de voi depinde stabilirea unor noi puncte de reper. În functie de ele, noii-veniti vor sti sa se orienteze mai usor.

Iar daca nu, puteti porni din nou la drum, catre urmatoarea aventura. În definitiv, ca sa parafrazam o expresie celebra, LITERATURA E O CALATORIE, NU O DESTINATIE. Continuarea calatoriei depinde de aceia care o întreprind. Noi speram sa fiti în numar cât mai mare.

Ion Naivescu, agent nefericit

de Sorin Stoica

În cele din urmă va trebui să mă recunosc învins, spune el privind pe furiș oceanul de sub streașina apăsătoare a pleoapelor. Nu înțeleg, se miră ea, explică-te, nu te cred, nu e omenește posibil ca un războinic ca tine să se predea. El își mută privirea de pe ocean pe zulufii ei ca smoala. Oftează ca și cum și-ar lua avânt să lase vorbele să se rostogolească. Uite... vezi, chiar și Hercule a fost învins până la urmă, chiar și Ahile, Gingis-Han și alții ca ei, care păreau indestructibili. Nu e o rușine să pierzi, rușine e să nu recunoști. În plus, eu am avut de luptat toată viața cu un inamic aprig, perfid, bine pregătit: propria mea naivitate și credință că binele, atunci când vine, e infinit. Că dragostea înflorește ușor și nu se ofilește niciodată, că promisiunile există și că oamenii maturi pe dinafară sunt asemenea și pe dinauntru. Hai, du-te în casă, îi mai spune purtătoarei de zulufi și se îndepărtează. De la geamul ei, unsprezece minute mai târziu, îl vede cum se face una cu apusul acolo, în larg, unde cerul întâlnește oceanul și, uneori, chiar și visuri minunate dar imposibil de trăit aievea.

Sorin Stoica (sorinucu) | Scriitori Români

motto: Să mă lași!

Despre noi

Ne puteți contacta prin email la adresa contact@agonia.net.

Traficul internet este asigurat cu grație de etp.ro