Acest site este un atelier literar deschis oricărui scriitor, amator sau profesionist. Reveniți în câteva zile pentru mai multe informații.

Conținut disponibil în format RSS/XML și varianta wap

Drumul către literatură

Literatura contemporana este ca o harta. Vasta, surprinzatoare si în continua miscare, trebuie sa fie explorata cu grija si atentie, tinând cont de anumite reguli.

Noi va propunem sa ne suim la bordul celei mai noi ambarcatiuni marca "agonia.ro": www.proza.ro. Sa pornim asadar sa exploram si sa construim împreuna harta aceasta. Nu va fi o calatorie usoara, însa cele întâlnite nu va vor face sa regretati ca ati parasit fotoliul confortabil din sufragerie si ati acordat vacanta (pe termen nelimitat) televizorului.
Pe aceasta "harta", de voi depinde stabilirea unor noi puncte de reper. În functie de ele, noii-veniti vor sti sa se orienteze mai usor.

Iar daca nu, puteti porni din nou la drum, catre urmatoarea aventura. În definitiv, ca sa parafrazam o expresie celebra, LITERATURA E O CALATORIE, NU O DESTINATIE. Continuarea calatoriei depinde de aceia care o întreprind. Noi speram sa fiti în numar cât mai mare.

Eu

de marius nițov

M-am întrebat ca istoric, de unde avem dispoziția asta spre scandal, dihonia la scara societății, prin toate structurile sociale? Dintr-un orgoliu tâmpit, educație lacunară, din bolnavă suficiență și grandomanie! Cred că dacă s-ar măsura cumva orgoliu, pământul acesta s-ar cutremura. Și cei cuprinși de afecțiunea asta au o doză mare de necunoaștere, să nu spun altfel. Întâlnim prea des un mental tribal, cu indivizi care se bat cu pumnii în piept, auzim : “Eu am făcut tot, bă! Eu sunt cel mai tare și nimeni nu se poate pune cu inteligența, iscusința, realizările mele!” Închipuirea asta că lumea ar sta în repaus fără ei, nu s-ar putea realiza nimic fără aportul genialității lor, dă măsura societății noastre multilateral mutilate. O lume sub rânjetul luciferic, fără a-și cunoaște limitele, bunul simț. Din nefericire constat că nu avem nevoie de nicio mișcare separatistă, am reușit să ne separăm între noi pe criterii de megalomanie! Starea de a-ți ieși din piele și a te umfla în mod grotesc, cum prea mulți o fac, e dovada unei frustrări. Dar mai e și dovada unui dezechilibru mintal, sufletesc, din moment ce acești indivizi ar vrea închinăciunea celor din jur. Și câți nu trăiesc așa cu sentimentul superiorității, până când primesc semnul destinului că nu sunt decât umbre și praf? Iar în urma lor rămân ruine și artefacte ale neputinței sufletești, cum au rămas după toți cei pe care nu-i mai încăpea pielea. În pământ sunt toate civilizațiile, imperiile, edificiile (Circus Maximus).

marius nițov (marius nițov) | Scriitori Români

motto: Universul e cel mai performant computer, noi, un joc de supraviețuire. E atâta frumusețe în ființa mea, moartea și-a declarat falimentul!

Despre noi

Ne puteți contacta prin email la adresa contact@agonia.net.

Traficul internet este asigurat cu grație de etp.ro