Acest site este un atelier literar deschis oricărui scriitor, amator sau profesionist. Reveniți în câteva zile pentru mai multe informații.

Conținut disponibil în format RSS/XML și varianta wap

Drumul către literatură

Literatura contemporana este ca o harta. Vasta, surprinzatoare si în continua miscare, trebuie sa fie explorata cu grija si atentie, tinând cont de anumite reguli.

Noi va propunem sa ne suim la bordul celei mai noi ambarcatiuni marca "agonia.ro": www.proza.ro. Sa pornim asadar sa exploram si sa construim împreuna harta aceasta. Nu va fi o calatorie usoara, însa cele întâlnite nu va vor face sa regretati ca ati parasit fotoliul confortabil din sufragerie si ati acordat vacanta (pe termen nelimitat) televizorului.
Pe aceasta "harta", de voi depinde stabilirea unor noi puncte de reper. În functie de ele, noii-veniti vor sti sa se orienteze mai usor.

Iar daca nu, puteti porni din nou la drum, catre urmatoarea aventura. În definitiv, ca sa parafrazam o expresie celebra, LITERATURA E O CALATORIE, NU O DESTINATIE. Continuarea calatoriei depinde de aceia care o întreprind. Noi speram sa fiti în numar cât mai mare.

You’re beautiful

de Răzvan George Mirică

Casetofonul din mașină e stricat de ceva vreme. Fără nici un motiv vizibil, într-o zi, s-a oprit definitiv. Blocat în trafic, în timp ce se uita la el, Ionuț era pierdut într-un fel de hipnoză proprie. Se gândea la el ca la un gen de muzică pe care n-a îndrăznit niciodată să-l cânte. Deschide fereastra și își aprinde o țigară, în speranța că gândul, deja amorțit, i se va întinde în întregul corp. Ajuns în fața blocului, se dă jos din mașină, trage aer în piept, lăsând câteva frunze să se caute una pe alta în jurul lui, inconștiente în vânt. Își salută vecinii respectuos, cu zâmbetul larg pe față, îi întreabă ce au mai făcut, fără să aștepte un răspuns și se grăbește să ajungă în apartamentul lui, de partea celaltă a ușii, unde va putea să scape, în sfârșit, de zâmbetul care începea să-i devină din ce în ce mai inconfortabil pe chip. Își dă teneșii jos și tristețea, atât de naturală și într-un fel ciudat plăcută, se întoarce prin el. Exact ca un clovn ce se decolorează în momentul în care ajunge acasă. Masa din bucătărie e întotdeauna locul unde, în preajma țigării și a cafelei, Ionuț râvnește la ceva extrem și diferit, care să îl facă să trăiască pe bune. Ibricul este plin cu apă, anunțând încă o persoană, care va ajunge în câteva minute. Pune lângă laptop două căni mari, timp în care se aude soneria de la ușă. Pe youtube, autoplay-ul a ales următoarea piesă : James Blunt – You’re beautiful. Laura își dă eșarfa jos și se așază pe scaun în timp ce trage scrumiera spre ea. Într-un moment, în care totul pare să fie oprit în jurul lor, înecat într-o respirație abia deslușită, simte un pistol cum i se descarcă prin tâmple. Ionuț o așază lângă calorifer, o șterge de sânge și se miră de cât de frumoasă e... plecată.

Răzvan George Mirică (abcdefghi) | Scriitori Români

motto: ,,Vom astâmpăra vreodată insomnia umbrelor și adormi-vom cândva întunericul? Neastâmpărul nopților, al tuturor nopților - prin care respiră mâhnirea și cazna - a săpat șanțuri în care putrezesc hoiturile amintirii." (Cioran)

Despre noi

Ne puteți contacta prin email la adresa contact@agonia.net.

Traficul internet este asigurat cu grație de etp.ro