Acest site este un atelier literar deschis oricărui scriitor, amator sau profesionist. Reveniți în câteva zile pentru mai multe informații.

Conținut disponibil în format RSS/XML și varianta wap

Drumul către literatură

Literatura contemporana este ca o harta. Vasta, surprinzatoare si în continua miscare, trebuie sa fie explorata cu grija si atentie, tinând cont de anumite reguli.

Noi va propunem sa ne suim la bordul celei mai noi ambarcatiuni marca "agonia.ro": www.proza.ro. Sa pornim asadar sa exploram si sa construim împreuna harta aceasta. Nu va fi o calatorie usoara, însa cele întâlnite nu va vor face sa regretati ca ati parasit fotoliul confortabil din sufragerie si ati acordat vacanta (pe termen nelimitat) televizorului.
Pe aceasta "harta", de voi depinde stabilirea unor noi puncte de reper. În functie de ele, noii-veniti vor sti sa se orienteze mai usor.

Iar daca nu, puteti porni din nou la drum, catre urmatoarea aventura. În definitiv, ca sa parafrazam o expresie celebra, LITERATURA E O CALATORIE, NU O DESTINATIE. Continuarea calatoriei depinde de aceia care o întreprind. Noi speram sa fiti în numar cât mai mare.

Sora mea nocturnă Janis Joplin

de Sorin Stoica

...Nu întâlnesc nicio mașină care să-mi vină pe celălalt sens. Poate e de vină această șosea lăturalnică sau poate ora din miez de noapte în care m-am decis să conduc bezmetic prin păduri, peste dealuri. E reconfortant acest exercițiu de singurătate și pace. În plus, vocile și muzica de la radio par cu mult mai magice decât ziua. Unde te vezi conducând peste zece ani?, mă întreabă. Nu ezit: pe un drum lăturalnic ca ăsta, ascultându-te din nou pe tine cu aceeași întrebare. Zâmbește, oftează și-mi pune să ascult Janis Joplin. Acum zâmbesc eu și-l întreb: oare câți tineri din ziua de azi au auzit de ea? Zâmbim amândoi, de această dată a lehamite. Janis îi cere din nou lui Dumnezeu un Mercedes Benz. Culmea, a fost un hit al anului în care m-am născut eu. Ești fericit?, mă întreabă iar. Nu răspund, știe că simplul fapt al existenței mele pe această șosea, la ora asta, cu muzica asta, singur, e dovada fericirii. Și închid radioul ca să nu mă mai întrebe nimic. Mai mult ca sigur, în emisiunea lui, îi povestește americancei cât de mult le mulțumesc că au fost cu mine în noaptea asta minunată, printre păduri, peste dealuri.

Sorin Stoica (sorinucu) | Scriitori Români

motto: Să mă lași!

Despre noi

Ne puteți contacta prin email la adresa contact@agonia.net.

Traficul internet este asigurat cu grație de etp.ro