Acest site este un atelier literar deschis oricărui scriitor, amator sau profesionist. Reveniți în câteva zile pentru mai multe informații.

Conținut disponibil în format RSS/XML și varianta wap

Drumul către literatură

Literatura contemporana este ca o harta. Vasta, surprinzatoare si în continua miscare, trebuie sa fie explorata cu grija si atentie, tinând cont de anumite reguli.

Noi va propunem sa ne suim la bordul celei mai noi ambarcatiuni marca "agonia.ro": www.proza.ro. Sa pornim asadar sa exploram si sa construim împreuna harta aceasta. Nu va fi o calatorie usoara, însa cele întâlnite nu va vor face sa regretati ca ati parasit fotoliul confortabil din sufragerie si ati acordat vacanta (pe termen nelimitat) televizorului.
Pe aceasta "harta", de voi depinde stabilirea unor noi puncte de reper. În functie de ele, noii-veniti vor sti sa se orienteze mai usor.

Iar daca nu, puteti porni din nou la drum, catre urmatoarea aventura. În definitiv, ca sa parafrazam o expresie celebra, LITERATURA E O CALATORIE, NU O DESTINATIE. Continuarea calatoriei depinde de aceia care o întreprind. Noi speram sa fiti în numar cât mai mare.

Bancnote

de Manolescu Gorun

Plătește cu o bancnotă mare. Face taximetristului semn că nu vrea restul. Coboară și lăsă portiera întredeschisă. Șoferul vrea s-o închidă. Îl roagă să aștepte. Sunt în dreptul unor porți înalte, bine lucrate și întreținute, ale unei clădiri care este ascunsă de ziduri masive. Clientul are o statură zveltă, la vreo patruzeci de ani, ținută perfectă, îmbrăcat la patru ace, într-un costum elegant, negru. Pantofi negri, bine lustruiți și restul la fel de bine pus la punct. Își scutură de pe rever un fir de praf inexistent. Așteaptă în picioare pe marginea drumului. După un timp șoferul încercă să închidă din nou ușa pe unde ieșise clientul și acesta îi face iar semn să aștepte strecurându-i o altă bancnotă. Se repetă lucrurile de un număr oarecare de ori. Șoferul începuse déjà să se plictisească și să devină nerăbdător. Dar plata era consistentă. Clientul stă pe marginea drumului indiferent. De undeva din spate se aude vag motorul unei mașini. Îi face șoferului semn să coboare arătându-i o nouă bancnotă. Acesta deschide ușa, coboară de la volan, ocolește taxiul prin față, ia banii, se întoarce și tocmai când se pregătea să reintre la volan, cealaltă mașină care venea din spate, îl face praf. Clientul privește scena implacabil. Scoate un pachet de bancnote neîntrebuințate din care lipseau doar câteva. Îl pune pe marginea drumului, e păcat să nu le mai folosească cineva. Și în timp ce șoferul ucigaș se aproprie în fugă cu părul vâlvoi, clientul ocolește taxiul prin spate, traversează șoseaua și intră printr-o portiță (mascată) pentru pietoni spre eventuala clădire care se află în spatele zidurilor masive. De unde nu a mai ieșit niciodată.

Cineva care a privit scena de la distanță dar cu mare atenție și claritate, afirmă că nici vorbă să fi existat un client. Și se miră că taximetristul, în loc să închidă dinăuntru ușa din partea sa dreaptă, a ocolit prin față mașina și s-a întors să se urce la volan…

Manolescu Gorun (Sextus Empiricus) | Scriitori Români

motto:

Despre noi

Ne puteți contacta prin email la adresa contact@agonia.net.

Traficul internet este asigurat cu grație de etp.ro