Acest site este un atelier literar deschis oricărui scriitor, amator sau profesionist. Reveniți în câteva zile pentru mai multe informații.

Conținut disponibil în format RSS/XML și varianta wap

Drumul către literatură

Literatura contemporana este ca o harta. Vasta, surprinzatoare si în continua miscare, trebuie sa fie explorata cu grija si atentie, tinând cont de anumite reguli.

Noi va propunem sa ne suim la bordul celei mai noi ambarcatiuni marca "agonia.ro": www.proza.ro. Sa pornim asadar sa exploram si sa construim împreuna harta aceasta. Nu va fi o calatorie usoara, însa cele întâlnite nu va vor face sa regretati ca ati parasit fotoliul confortabil din sufragerie si ati acordat vacanta (pe termen nelimitat) televizorului.
Pe aceasta "harta", de voi depinde stabilirea unor noi puncte de reper. În functie de ele, noii-veniti vor sti sa se orienteze mai usor.

Iar daca nu, puteti porni din nou la drum, catre urmatoarea aventura. În definitiv, ca sa parafrazam o expresie celebra, LITERATURA E O CALATORIE, NU O DESTINATIE. Continuarea calatoriei depinde de aceia care o întreprind. Noi speram sa fiti în numar cât mai mare.

Ocolul planetei Prostia

de Sorin Stoica

Sunt exact 37.945 kilometri care îi separă. Cu avionul se face aproape o zi în a străbate toată distanța, iar un bilet numai dus costă un salariu mediu european. În plus, dereglarea organismului din cauza fusului orar abia dacă le lasă timp să se pupe de două ori și să se mângâie timid pentru că acolo de unde vine el e noapte iar unde o întâlnește pe ea e ziuă. Într-un final, obosiți de greul relației lor, au decis să învețe geografie, convinși fiind că Pământul nu poate fi atât de mare. Așa au descoperit că planeta are 40.000 de kilometri dacă o ocolești și că, deși între ei erau 37.945 de kilometri într-un sens, în celălalt sens erau doar 2055, adică abia vreo două ore de zbor. Drept pentru care s-au despărțit. Relația lor devenise banală.

Sorin Stoica (sorinucu) | Scriitori Români

motto: Să mă lași!

Despre noi

Ne puteți contacta prin email la adresa contact@agonia.net.

Traficul internet este asigurat cu grație de etp.ro