Acest site este un atelier literar deschis oricărui scriitor, amator sau profesionist. Reveniți în câteva zile pentru mai multe informații.

Conținut disponibil în format RSS/XML și varianta wap

Drumul către literatură

Literatura contemporana este ca o harta. Vasta, surprinzatoare si în continua miscare, trebuie sa fie explorata cu grija si atentie, tinând cont de anumite reguli.

Noi va propunem sa ne suim la bordul celei mai noi ambarcatiuni marca "agonia.ro": www.proza.ro. Sa pornim asadar sa exploram si sa construim împreuna harta aceasta. Nu va fi o calatorie usoara, însa cele întâlnite nu va vor face sa regretati ca ati parasit fotoliul confortabil din sufragerie si ati acordat vacanta (pe termen nelimitat) televizorului.
Pe aceasta "harta", de voi depinde stabilirea unor noi puncte de reper. În functie de ele, noii-veniti vor sti sa se orienteze mai usor.

Iar daca nu, puteti porni din nou la drum, catre urmatoarea aventura. În definitiv, ca sa parafrazam o expresie celebra, LITERATURA E O CALATORIE, NU O DESTINATIE. Continuarea calatoriei depinde de aceia care o întreprind. Noi speram sa fiti în numar cât mai mare.

Avem pungi gratis cu durere

de Sorin Stoica

A întrebat-o chiar înainte de a se sui în avion: dacă se prăbușește avionul și mă fac praf, ce bucățică din mine ai vrea? Niciuna, eu nu vreau firimituri, nu fi prost! Nu sunt, dar mi-ar fi plăcut să alegi inima, ca o metaforă, știi tu... Lasă-mă cu metaforele tale, eu vreau totul sau nimic, sunt o femeie adevărată! Niciunul dintre ei nu știa în acel moment că scurtul lor dialog, deși părea dintr-un film ieftin, era plin de viață. Și de moarte. Când un polițist i-a înmânat ei, șaizeci și opt de ore mai târziu, o pungă cu efectele personale care mai rămăseseră după el în urma catastrofei aeriene petrecute undeva deasupra Atlanticului, o deschise cu disperare, eventual în căutarea unei inimi care să bată. În pungă nu era nimic. Doar firimituri dintr-o viață. Ca-ntr-un film ieftin.

Sorin Stoica (sorinucu) | Scriitori Români

motto: Să mă lași!

Despre noi

Ne puteți contacta prin email la adresa contact@agonia.net.

Traficul internet este asigurat cu grație de etp.ro