Acest site este un atelier literar deschis oricărui scriitor, amator sau profesionist. Reveniți în câteva zile pentru mai multe informații.

Conținut disponibil în format RSS/XML și varianta wap

Drumul către literatură

Literatura contemporana este ca o harta. Vasta, surprinzatoare si în continua miscare, trebuie sa fie explorata cu grija si atentie, tinând cont de anumite reguli.

Noi va propunem sa ne suim la bordul celei mai noi ambarcatiuni marca "agonia.ro": www.proza.ro. Sa pornim asadar sa exploram si sa construim împreuna harta aceasta. Nu va fi o calatorie usoara, însa cele întâlnite nu va vor face sa regretati ca ati parasit fotoliul confortabil din sufragerie si ati acordat vacanta (pe termen nelimitat) televizorului.
Pe aceasta "harta", de voi depinde stabilirea unor noi puncte de reper. În functie de ele, noii-veniti vor sti sa se orienteze mai usor.

Iar daca nu, puteti porni din nou la drum, catre urmatoarea aventura. În definitiv, ca sa parafrazam o expresie celebra, LITERATURA E O CALATORIE, NU O DESTINATIE. Continuarea calatoriei depinde de aceia care o întreprind. Noi speram sa fiti în numar cât mai mare.

Jules Verne din Pantelimon

de Sorin Stoica

De cîte ori putea, trecea prin piața centrală a marelui oraș și se strecura în pozele turiștilor. Vâna fotografi amatori pregătindu-și aparatele pentru a imortaliza prieteni și efectiv se băga în cadrul fiecărei poze, fie ea a unei persoane, a unui cuplu sau a unei găști întregi. Seara, ajuns acasă, lua înfrigurat harta lumii și știa că, foarte curând, o poză în care apare și el va sta cuminte pe un șemineu din Montreal, pe o noptieră din Tokyo sau într-o ramă desupra unei uși de sufragerie din Atlanta. Și se simțea fericit. În sărăcia lui, era tot ce putea face pentru a călători.

Sorin Stoica (sorinucu) | Scriitori Români

motto: Să mă lași!

Despre noi

Ne puteți contacta prin email la adresa contact@agonia.net.

Traficul internet este asigurat cu grație de etp.ro