Acest site este un atelier literar deschis oricărui scriitor, amator sau profesionist. Reveniți în câteva zile pentru mai multe informații.

Conținut disponibil în format RSS/XML și varianta wap

Drumul către literatură

Literatura contemporana este ca o harta. Vasta, surprinzatoare si în continua miscare, trebuie sa fie explorata cu grija si atentie, tinând cont de anumite reguli.

Noi va propunem sa ne suim la bordul celei mai noi ambarcatiuni marca "agonia.ro": www.proza.ro. Sa pornim asadar sa exploram si sa construim împreuna harta aceasta. Nu va fi o calatorie usoara, însa cele întâlnite nu va vor face sa regretati ca ati parasit fotoliul confortabil din sufragerie si ati acordat vacanta (pe termen nelimitat) televizorului.
Pe aceasta "harta", de voi depinde stabilirea unor noi puncte de reper. În functie de ele, noii-veniti vor sti sa se orienteze mai usor.

Iar daca nu, puteti porni din nou la drum, catre urmatoarea aventura. În definitiv, ca sa parafrazam o expresie celebra, LITERATURA E O CALATORIE, NU O DESTINATIE. Continuarea calatoriei depinde de aceia care o întreprind. Noi speram sa fiti în numar cât mai mare.

Un vis african cu elice

de Sorin Stoica

E cel mai mic avion cu care am zburat vreodată. Are treizeci de locuri și două motoare din care ies elice îngrijorător de mici. Dar mă urc în el. Iubesc zborul și ador călătoriile mai mult decât mi-e teamă de moarte. Evident, din nou sunt singurul român la bord. Din auzite, majoritatea sunt africani. Imediat plutim peste ocean și peste vălătucii albi ce țin loc de nori. Cu ochii minții vizualizez harta lumii și punctul exact în care mă găsesc. Mai e foarte puțin până la împlinirea încă unui vis de pelegrin: trecerea Ecuatorului. Dar asta într-o călătorie viitoare. Acum am de aterizat și de încropit o poveste despre un om care a luat elicele unui avion cu africani și le-a pus în vârful unui băț ca să alerge cu el înapoi în copilărie pentru a-i mulțumi lui Jules Verne și altor nebuni frumoși ca el că l-au făcut să înțeleagă foarte devreme adevăratul sens al vieții.

Sorin Stoica (sorinucu) | Scriitori Români

motto: Să mă lași!

Despre noi

Ne puteți contacta prin email la adresa contact@agonia.net.

Traficul internet este asigurat cu grație de etp.ro