Acest site este un atelier literar deschis oricărui scriitor, amator sau profesionist. Reveniți în câteva zile pentru mai multe informații.

Conținut disponibil în format RSS/XML și varianta wap

Drumul către literatură

Literatura contemporana este ca o harta. Vasta, surprinzatoare si în continua miscare, trebuie sa fie explorata cu grija si atentie, tinând cont de anumite reguli.

Noi va propunem sa ne suim la bordul celei mai noi ambarcatiuni marca "agonia.ro": www.proza.ro. Sa pornim asadar sa exploram si sa construim împreuna harta aceasta. Nu va fi o calatorie usoara, însa cele întâlnite nu va vor face sa regretati ca ati parasit fotoliul confortabil din sufragerie si ati acordat vacanta (pe termen nelimitat) televizorului.
Pe aceasta "harta", de voi depinde stabilirea unor noi puncte de reper. În functie de ele, noii-veniti vor sti sa se orienteze mai usor.

Iar daca nu, puteti porni din nou la drum, catre urmatoarea aventura. În definitiv, ca sa parafrazam o expresie celebra, LITERATURA E O CALATORIE, NU O DESTINATIE. Continuarea calatoriei depinde de aceia care o întreprind. Noi speram sa fiti în numar cât mai mare.

Amalia e un sat de proaste

de Sorin Stoica

Într-un sat pescăresc cu nume de fată, Amalia, în sudul insulei Amintirii, există un lac de cutii poștale format datorită fenomenului pe care localnicii îl numesc Vântul Războiului. Nimeni nu se războiește cu nimeni, doar rafale violente smulg din când în când, la intervale numai de ele știute, toate cutiile poștale din zonă, care se duc să se prăbușească, apoi, ca o ploaie de metal, în spatele unui port în care bărcile se tem să mai tragă. Uneori, pășind tăcute printre cutiile colorate cu însemnele poștei, se văd domnișoare triste îmbrăcate în rochii albe care vin să caute scrisori pe care nu le-au primit niciodată de la iubiți care le-au amăgit întotdeauna.

Sorin Stoica (sorinucu) | Scriitori Români

motto: Să mă lași!

Despre noi

Ne puteți contacta prin email la adresa contact@agonia.net.

Traficul internet este asigurat cu grație de etp.ro