Acest site este un atelier literar deschis oricărui scriitor, amator sau profesionist. Reveniți în câteva zile pentru mai multe informații.

Conținut disponibil în format RSS/XML și varianta wap

Drumul către literatură

Literatura contemporana este ca o harta. Vasta, surprinzatoare si în continua miscare, trebuie sa fie explorata cu grija si atentie, tinând cont de anumite reguli.

Noi va propunem sa ne suim la bordul celei mai noi ambarcatiuni marca "agonia.ro": www.proza.ro. Sa pornim asadar sa exploram si sa construim împreuna harta aceasta. Nu va fi o calatorie usoara, însa cele întâlnite nu va vor face sa regretati ca ati parasit fotoliul confortabil din sufragerie si ati acordat vacanta (pe termen nelimitat) televizorului.
Pe aceasta "harta", de voi depinde stabilirea unor noi puncte de reper. În functie de ele, noii-veniti vor sti sa se orienteze mai usor.

Iar daca nu, puteti porni din nou la drum, catre urmatoarea aventura. În definitiv, ca sa parafrazam o expresie celebra, LITERATURA E O CALATORIE, NU O DESTINATIE. Continuarea calatoriei depinde de aceia care o întreprind. Noi speram sa fiti în numar cât mai mare.

Sf. Manuela sau dezlegarea la lapte a popii Nicu

de Sorin Stoica

Pe Nicu îl încântă să meargă cu trenul. Nu ca să evite ambuteiaje pe șosea sau pentru a rememora copilăria din cantonul unde tatăl lui era CFR-ist, ci din motive carnale. Bălăngăneala din Personalul 1602, unită scrutării atâtor corpuri voluptoase de navetiste îi provoacă lui Nicu o stare erotică greu de atins pe alte căi. Astfel, dimineață după dimineață, din mai până pe la jumătatea lui septembrie, imaginația lui zboară printre practici fierbinți cu fiecare dintre pasagere, pe rând, în funcție de stilul lor, de sacoșele pe care le cară, de fuste, maiouri sau sandale. Fiecăreia îi găsește ceva minunat, dincolo de forme, coafură, statură sau vârstă. Când ajunge la destinație, Nicu aproape că aleargă până la locul său de muncă și se retrage pentru cîteva minute în WC, rememorînd iubirile din trenul acelei dimineți și trăgându-și o labă pe cinste. Când se liniștește, el își pune sutana și se împacă oarecum cu Dumnezeu împărțind enoriașilor pedepse și penitențe care să-i țină departe de lumea ispitelor ieftine.

Sorin Stoica (sorinucu) | Scriitori Români

motto: Să mă lași!

Despre noi

Ne puteți contacta prin email la adresa contact@agonia.net.

Traficul internet este asigurat cu grație de etp.ro